Oppdatering fra banemannskapet

Banemannskapet på Onsøy Golfbane, fra venstre: Jørn Ek, Jørund Hansen, Thomas Dubec, Lars-Petter Grøtvedt og Niklas Grøtvedt
Banemannskapet på Onsøy Golfbane, fra venstre: Jørn Ek, Jørund Hansen, Thomas Dubec, Lars-Petter Grøtvedt og Niklas Grøtvedt

BANERAPPORT

Etter en lang kald vinter og en kald og meget våt vår, begynner nå banen å nærme seg et bra nivå.  Vi stod foran noen store utfordringer da snøen og isen endelig forsvant.  Flere steder var det kraftig telehiv, tette og ødelagte dreneringer og mye dødt gress.  Stort sett har alt av gress-sortene vi ønsker å ha gått ut i vinter på grunn av isbrann.

 

Etter at det stort sett har regnet mye og banen har vært mettet med vann over en lengre periode, har det endelig tørket såpass at vi har fått vertikalskåret, ettersådd og dresset alle greener og teesteder.  Vi har også ettersådd en del av fairwayene.

 

Mange har spurt om hvorfor vi ikke bare gjødsler mer.  Men saken er at vi til nå har lagt ut 3 tonn gjødsel på fairwayene og ca 500 kg på greener og teesteder.

 

Den nye greenen på hull 14 begynner å se veldig bra ut, og vi vil åpne denne for spill torsdag 20 juni.

 

Ellers håper vi å få gjort ferdig ny green på hull 11 i løpet av sommeren/høsten.  Vi vil også starte arbeidene med ny green på hull 1 rett etter klubbmesterskapet.

 

Vi vil også få takke alle som var med på dugnaden 11. juni. Vi er meget takknemlige for den hjelpen vi får.

 

Avslutningsvis håper vi at alle har tålmodighet med greenene en stund til, så skal vi gjøre det vi kan for at de og resten av banen skal komme opp til den standarden vi er vant med her på Onsøy.

 

Mvh

Jørn og Lars-Petter

 

Comments are closed.